• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Sprint időmérő: NORRIS az élen, Verstappen nincs a TOP háromban…

Sprint időmérő: NORRIS az élen, Verstappen nincs a TOP háromban… - FansBRANDS®

Krisztián Márk Tóth |

Furcsa FP1 után még furcsább sprintidőmérővel indult a Kínai Nagydíj. Előbbit nem kis meglepetésre Lance Stroll, utóbbit szintén nem minden döbbenetet mellőzve Lando Norris nyerte meg.

Aki az FP1 miatt nem akarta megszakítani az éjszakáját, az nem vesztett sokat, hiszen egy érdekes, de nem túl mozgalmas, piros zászlóval is megszakított gyakorláson Lance Stroll végzett az élen Oscar Piastri és Max Verstappen előtt. Mondjuk a red flag megér egy misét: kigyulladt a pálya melletti pázsit…

A sprint időmérő lebonyolítása idénre változott, hiszen száraz pályán a kvali első két fázisában csak közepes, az utolsóban pedig kizárólag lágy keverékű Pirelliket lehet használni. Névben is megjelent a sprint, hiszen SQ-ként hivatkoznak az etapokra. Az SQ1 néhány csepp esővel és Max Verstappen vezetéssel indult, de erősen kezdett Sergio Perez is, ahogy Fernando Alonso szintén jól mozgott az Aston Martinnal. A kisesőkkel kapcsolatban részben meglepetés ért bennünket, hiszen a két Alpine mellett mindkét Williams kiesett, és az eddig remeklő Yuki Tsunoda is búcsúzni kényszerült.

Az SQ2 során a topon minden maradt a régiben, a Red Bull autói uralták ezt a szakaszt is, közésjük ékelődött be Charles Leclerc. Az akik már nem folytathatták rovatba a két Haas, Lance Stroll, George Russell és Daniel Ricciardo neve került…

Az SQ3-ra már kitisztultak a pályaviszonyok, és teljesen vizes aszfalton folytatódott a sprint időmérő utolsó fázisa. Kínlódtak a versenyzők, ami abból is jól látszott, hogy Charles Leclerc kis híján a falban végezte, Max Verstappen is bukótérből kecmergett vissza. Igazi kaszinót láthattunk, amelyből szinte akárki győztesként jöhetett volna ki… Előszőr úgy nézett ki, hogy Fernando Alonso lesz a befutó, aztán Lewis Hamilton futott referenciakört, majd jött Lando Norris, aki megfutotta a pole időt. Ezt először elvették, majd kisvártatva mégis helybenhagyták… Őrület, a holnapi sprinfutamon Norris indulhat az élről, Hamilton és Alonso elől - Verstappen csak a negyedik!