• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Kínai Nagydíj: KÖNNYED Verstappen győzelem született

Kínai Nagydíj: KÖNNYED Verstappen győzelem született - FansBRANDS®

Krisztián Márk Tóth |

Esőre álló időben, de száraz körülmények között zajlott a Kínai Nagydíj, amely Max Verstappen rajt-cél győzelmét hozta.

A start izgalmasan alakult, hiszen Max Verstappen mellett a harmadik helyről induló Fernando Alonso is remekül kapta el a pillanatot, és a külső íven rögtön meg is előzte Sergio Perezt. Kis híján még Verstappent is becserkészte a spanyol, de a második helyet simán tartotta az Aston Martinnal a jóval erősebb Red Bull ellen. Egészen öt körig, mikor is Perez megérkezett a versenybe, és levadászta őt… Kisvártatva Lando Norris is átlépett Alonsón, aki a kezdeti villongás után már nem tudott több csodát tenni a szerényebb versenytempóval rendelkező zöld autó volánja mögött. A középmezőnyben is érdekes csaták zajlottak, látványosan vívott egymással a Haas és a Scuderia Ferrari, amiből nem meglepően az utóbbi jött ki győztesen.

Lassacskán elértünk az első kerékcserékig is, amely az Alpine hibája miatt marad emlékezetes: a franciák lerántották Pierre Gasly a kocsiját az emelőről, amely magával sodorta az egyik szerelőjüket is. Személyi sérülés nem történt, de ijesztő pillanatok szemtanúi lehettünk. Kisvártatva Valtteri Bottas alatt állt meg a Stake a 11-es kanyarban, ami egy igencsak tempós, veszélyes helye a pályának, ennek ellenére csupán VSC-vel reagálta le mindezt a versenyirányítás. A 23. körben biztonsági autóra váltották a virtuális safety cart, többen pedig kihasználták a lehetőséget, és ismét kereket cseréltek. Így tett Alonso is, aki lágyakat rakatott fel magának… Idejekorán. Még csak alig ment ki az SC, már jöhetett is vissza, mivel az újraindítás előtt feltömörödött mezőnyben többen is felöklelték egymást, és defektet kaptak. A verseny a 32. körben indult újra, egyből büntetésekkel: Lance Stroll Daniel Ricciardo felökleléséért kapott 10 másodpercet (az ausztrál kiállni kényszerült), de Kevin Magnussen sem úszta meg a hibáját. Hosszú körökön keresztül nem történt semmi érdemleges, míg Perez előzte meg Charles Leclercet, és ért fel a dobogó legalsó fokára.

Ezenkívül Lewis Hamilton felzárkózása még említésre méltó, a brit nagyon mélyről indult, de a futam végére némi szerencsével top10-es helyezést tudott felmutatni, Alonso pedig a végére a pontszerzés mellé begyűjtötte a leggyorsabb kört is. A futam összképe viszont már nem változott, Max Verstappen Lando Norris és Sergio Perez előtt ismét könnyed győzelmet aratott!