Forma 1 naptár 2024 letöltés
Játssz és nyerj minden futamon!
Forma 1 versenynaptár 2023 android alkalmazás Forma 1 versenynaptár 2023 apple alkalmazás

Frissítve: 2021.04.23

Öt dolog, amit IMÁDUNK a Formula-1-ben!

Bármennyit is alakul vagy változik körülöttünk a világ, a Forma-1 nagy valószínűséggel mindig is föld legerősebb autósport sorozata marad. Lehet szeretni, lehet utálni, ne adj’ isten el lehet fordulni tőle, de közömbösnek maradni vele kapcsolatban? Aligha…

Most azt az 5+1 dolgot boncolgatjuk, amely hétről hétre velünk együtt százmilliókat hoz lázba, immáron 71 éve.

1.Titokzatosság

Az F1 népszerűségének talán legfőbb pillére. Ha jól belegondolunk, a pilóták megközelíthetetlensége, a paddock zártsága még unszimpatikus is lehetne a szurkolóknak, paradox módon mégis ez teszi mindennél érdekesebbé ezt az egészet. Sokan hosszú órákat képesek várni egy reptér vagy szálloda előtt, hogy csak egy pillanatra láthassák a bálványaikat, vagy kérjenek tőlük egy közös képet, egy aláírást… Más szériákhoz képest az Forma-1 tudatosan tartja fent ezt a helyzetet, és ez nem véletlen: békeidőben itt is van lehetőség közel kerülni a kedvenceinkhez, csupán tágra kell hozzá nyitni a pénztárcát…

 

2.Személyi kultusz

 

A Formula-1 születésével egyidősek a Michael Shumacher, Ayrton Senna, Alain Prost vagy Lewis Hamilton léptékű szupersztárok. Ahogy haladunk előre az időben, úgy az F1 marketingosztálya egyre tudatosabban építi és alakítja ezeket a karaktereket, akiknek már nem elég csupán a pályán teljesíteni. Meg kell mutatniuk az életük minden pillanatát, hogy kielégíthessék a szurkolóik kíváncsi szeretetét. Az ezredforduló óta kissé termékformát is öltöttek ezek a srácok, mi mégis szívvel-lélekkel rajongunk és kiállunk értük!

3.A világ legmodernebb technikái

A világ legjobb versenyzői sosem teljesedhetnének ki a világ legjobb technikái nélkül, melyeket természetesen a világ legikonikusabb gyártói, cégei építenek/szponzorálnak. A fanatikusok úgy tekintenek a másik csapat autóira, mint egy Fradista az Újpestre, ettől pedig csak még izgalmasabb az egész! Az elmúlt időkben sok tekintetben átalakult, nagyot fejlődött és nyitottabbá is vált a sportág, de egyetlen dolog soha nem fog megváltozni: az F1-ben sosem lesznek egyenautók, és sosem látunk majd márkakupás küzdelmet. A rajongás tárgyai időnként nevet és tulajdonost válthatnak, és olykor sajnos meg is szűnnek – az alapkoncepció viszont sírig tart.

 

4.Egy sportág, amely kifejez és összehoz

Amilyen komoly harcok dúlnak a kommentmezőkben, pontosan annyira békések a szurkolók a lelátókon. Ez nem olyan, mint a foci, annál sokkal szorosabb köteléket jelent. Különlegessé, egyedivé tesz, egyfajta önkifejezésként működik. Emberek világszerte mind együtt, kicsik és nagyok, fiatalok és öregek, békében adják át magukat az egyedülálló sportélménynek, amelyet úgy hívnak: Formula-1-es világbajnokság.

5.A nagydíjhétvégék feelingje

 

A pillanat, amikor megfordul veled a világ. Semmihez sem hasonlítható érzés, mikor az ember megérkezik egy nagydíjhétvége helyszínére (Jó, talán egy isteni kiadós orgazmus megközelíti…), látja a hömpölygő tömeget, hallja a lelátók és a motorok morajlását, harapja a feszültséget a levegőben. Csütörtöktől vasárnapig ez a dózis egyre csak emelkedik, melynek végén eljön a versenyidő, amikor elönt az adrenalin, megindul veled a lábad, kikapcsol az agyad, és megszűnik körülötted a külvilág. Legyél szurkoló, pályamunkás, vagy épp újságíró, nem vagy már többé sem éhes, sem szomjas, nincs meleged és nem fázol… Mert nem érdekel már semmi más, csak át akarod élni minden pillanatát!

 

Fotó: Getty Images

Forma 1 naptár 2024 letöltés
Játssz és nyerj minden futamon!
Forma 1 versenynaptár 2023 android alkalmazás Forma 1 versenynaptár 2023 apple alkalmazás

A FansBRANDS® a Forma 1 márkák hivatalos forgalmazója, kizárólag eredeti termékekkel!

TOP termékek

Forma 1 csapatok

BMW M cipők

BMW Motorsport Megnézem

Ferrari cipők

Porsche Motorsport Megnézem

Mercedes cipők

Mercedes cipők Megnézem

Porsche cipők

Porsche cipők Megnézem

Forma 1 pilóták

Eredeti/hivatalos
F1 termékek
10.000+ F1 termék
raktáron
60.000+
regisztrált vásárló
3.500+ értékelés
kiváló (4.9) eredmény
20.000+
látogató naponta
180 napos
cseregarancia
Ajándék
minden rendeléshez
13 éve
a rajongókért
1-2 napos
szállítás
Világszinten
regisztrált márka
Nyereményjáték
a teljes F1 szezonban
Applikáció
csak a rajongókért!

Black Friday

Forma 1 legendák

BMW Motorsport

BMW Motorsport Megnézem

Porsche Motorsport

Porsche Motorsport Megnézem

F1 Motorsport

James Hunt Megnézem

Black Friday

Black Friday Megnézem

Legjobb ajánlatok

Ajándék a rendeléshez

Kulcstartó

Kulcstartó Megnézem
Ajándék a rendeléshez

Napszemüveg

Napszemüveg Megnézem
Ajándék a rendeléshez

F1-es autók

F1-es autók Megnézem
Ajándék a rendeléshez

Törölközők

Törölközők Megnézem